Welcome to 3DRPilots.com

Sign up and join the largest 3D Robotics drone community!

  1. Ian [P13]

    Joined:
    May 5, 2015
    Messages:
    856
    Likes Received:
    667
    The next firmware will improve your WiFi in many circumstances, the changes from hostapd are in there along with other changes made to improve the link connection.

    This means the hostapd mod is no longer necessary, if you read the first post on the that, I've included a command I'm told will reset the Solo, so you can benefit from future tweaks to the WiFi as well, because if you've already changed the hostapd file it may not update otherwise.

    Video - Software mod to increase radio range - hostapd.conf | 3D Robotics Drone Forum

    @rrmccabe can you unstick that thread now?
     
    #1 Ian [P13], Sep 30, 2015
    Last edited: Oct 5, 2015
  2. TheeRod

    Joined:
    May 29, 2015
    Messages:
    75
    Likes Received:
    15
    any word on when the next Firmware release will be?
     
  3. Jubalr

    Joined:
    Jun 4, 2015
    Messages:
    2,904
    Likes Received:
    1,710
    I heard Oct 5th?
     
    Ian [P13] and TheeRod like this.
  4. TheeRod

    Joined:
    May 29, 2015
    Messages:
    75
    Likes Received:
    15
  5. Ian [P13]

    Joined:
    May 5, 2015
    Messages:
    856
    Likes Received:
    667
    It's in testing at the moment, the aim was first week of October, it will depend if any issues come up in testing. The other improvements are the gimbal and GPS.
     
    #5 Ian [P13], Sep 30, 2015
    Last edited: Sep 30, 2015
  6. TheeRod

    Joined:
    May 29, 2015
    Messages:
    75
    Likes Received:
    15
    Oh gotcha !! thank you for the info!!
     
  7. pyrate

    Joined:
    May 4, 2015
    Messages:
    4,454
    Likes Received:
    1,798
    Location:
    Frisco Texas
    so if we have a copy of the original file, putting it back will work ok?
     
  8. pyrate

    Joined:
    May 4, 2015
    Messages:
    4,454
    Likes Received:
    1,798
    Location:
    Frisco Texas
    Oh no, you have to re pair,
    that is the one think I had trouble with with SOLO, had to get tech support involved and we were one last try from RMA and it finally paired for no reason
     
  9. SteveReno

    Joined:
    Jul 16, 2015
    Messages:
    1,918
    Likes Received:
    857
    Location:
    'Sparkling City by the Sea"
    Hi lan,
    So your saying we need to un-do the hostapd back to original settings before update?
    Hate to give up a good thing, just to see what 3dr came up with.
     
  10. pyrate

    Joined:
    May 4, 2015
    Messages:
    4,454
    Likes Received:
    1,798
    Location:
    Frisco Texas
    so on the tweaker app, there is a setting to reset the file.
    Will that not undo it so the update will work?
     
  11. rrmccabe

    Joined:
    May 4, 2015
    Messages:
    2,134
    Likes Received:
    849
    Unstuck. Thanks Ian.
     
  12. Nisouck

    Joined:
    Sep 17, 2015
    Messages:
    94
    Likes Received:
    28
  13. Rich

    Joined:
    Jun 17, 2015
    Messages:
    602
    Likes Received:
    158
    Where is this info coming from? Just curious
     
  14. Eye in the Sky

    Joined:
    Sep 18, 2015
    Messages:
    20
    Likes Received:
    1
    Will the wifi update work if new wifi cards have been installed as a mod or will I have to put the originals back in?
     
  15. mon$ma$$

    Joined:
    Aug 18, 2015
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Problem: Unable to detec Sololink WIFI anymore after revert back to August 2015 hostapd.conf
    Hi guys, I think I made a mistake.
    I just used the Solo Tweaker on another computer and revert back to August 2015 hostapd.conf Changes. Solo Tweaker crashed, then I revert it back again.

    Therefore, Im unable to detect my SOLOLINK WIFI anymore
    Both my Solo and my controller are unpaired.
    Tried to Turn Off to both the Solo and the Controller, then Turn them On.
    Wait 30 seconds to fully turned ON
    Hit the Pair button on the Solo more for 2 seconds - both the Solo and the controller wont pair

    any help please?
    I feel dumb doing this