Welcome to 3DRPilots.com

Sign up and join the largest 3D Robotics drone community!

  1. David Boulanger

    Joined:
    Oct 17, 2016
    Messages:
    281
    Likes Received:
    58
    Location:
    Naples, FL
    O.K.. I did a test flight and the arrow in the white circle came up showing me my position. This time my tablet was on and connected when the Solo got a GPS lock. Earlier my controller and Solo where on for about 10 minutes before I powered up my tablet and connected the app. Maybe this was the problem. Any comments?
     
  2. Shadowfell

    Joined:
    Jul 2, 2017
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Is it possible to change the FOV on a GoPro 4 Black using the Solex app.
    I have played around with the app but cannot find any setting for this.
    I have tried the +/- EV Comp buttons, but they do not seem to function. What are they suppose to do.
    Forgive the noob question.
     
  3. pyrate

    Joined:
    May 4, 2015
    Messages:
    4,134
    Likes Received:
    1,617
    Location:
    Frisco Texas
    pretty sure you can do that in the stock app and solex
     
  4. Shadowfell

    Joined:
    Jul 2, 2017
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    In the stock app, it has the setting to change the FOV, but a second or two after I change it, it reverts back to the original setting.
    In Solex, sometimes the "buttons" do not highlight as active, perhaps it has to do with the order in which each device is turned on.
     
  5. andrew.baker.142

    Joined:
    Sep 27, 2016
    Messages:
    956
    Likes Received:
    222
    Location:
    Southern Maryland
    You need to have ProTune on (through the GoPro app) in order to change EV settings through Solex. I'm not sure if you can change the FOV through Solex, since I leave it at medium.

    Just be sure to turn off WiFi on the GoPro before flight.
     
  6. SteveReno

    Joined:
    Jul 16, 2015
    Messages:
    1,892
    Likes Received:
    839
    Location:
    'Sparkling City by the Sea"
    Again, This is a courtesy repost from Kelly Schrock's FB page.
    Kelly is a member of 3DRPiolts.com @Kelly Schrock . He is the Judge, Jury & Executioner of Solex.
    If you have bought or have a Pre-questions the program "Solex" & need help, Then Type @Kelly Schrock he will get your request. You can find him at his FB page or Solex.​

    Kelly Schrock
    July 15 at 1:50pm
    Hey everybody, here's a hot n' thirsty release of Solex, 1.4.9. Here's what's in it:

    Inception

    There's a new smart shot called "Inception". It flies the copter up and away from its start location, pausing to take pictures at a specific point (and beyond it). It's used to make those crazy-looking "Inception"-style shots. So cool, they even made a movie named after it. [​IMG]:-D Note that this works best when it's calm. If it's windy, you may need to use
    the yaw stick to make sure it's pointed straight ahead (it does its best to do this on its own), or do some correction of the images in an image editor afterward. I was going to use an image from this shot in this post, but I haven't actually figured out how to edit the photos together so they look reasonable. So you get a picture of a Solo instead.

    EPM Gripper Action

    Basically the only mission action I hadn't included yet, so it's in there now. I doubt there are many Solos out there with EPM Grippers on them, but if there are, that person (or maybe pair of people) can operate it from within a Solex mission.

    IMU and Compass Calibration

    The 3DR Solo app does IMU and compass calibration, and it seems like it would be nice to be able to do that from within Solex. It has for a while, as a matter of fact. So now you can.

    Individual Motor Test

    In the Vehicles screen, each motor on your Solo has a "RESET" button that resets the hours for it if you end up replacing a motor pod. Next to it, there is now a "TEST" button that spins the motor at 20% throttle for 5 seconds so you can see if it's working, how it sounds, etc. This is definitely a "take the props off first" sort of thing to do.

    Minor bug fixes

    Someone pointed out that whenever they changed the Speed setting in Vehicle Settings, the Mission Speed setting would change to the same value after several seconds. I thought that was pretty nuts, and then I tried it myself. Sure enough, it was doing that. The good news is, it isn't anymore.

    [​IMG]


    _____________________________________________________________
    Kelly Schrock
    18 hrs
    Busy day! 1.5.0 is out, before the paint is even dry on the last version.

    Fix Inception issue

    A couple of people who know what they're talking about observed Inception doing some weird things. In one case, Inception was taking off in the wrong direction when doing a second shot. It was also not updating the sliders to the last-used values (which it was supposed to be doing). Another guy said it was taking off at high speed in the direction of a previously-flown shot. These phrases: "high speed"... "wrong way"... in reference to a smart shot, are indicators that an update should be shipped sooner than later, so here you go.

    I tried reproducing this behavior, and haven't been able to. In fact, I cannot understand how it's POSSIBLE for it to do this, since pressing "Start" on the Inception shot generates a new mission and sends it, only switching to AUTO once it gets notified that the new mission has been sent to the vehicle.

    So, this update contains a few things that I expect will help. First, it clears the copter of any missions at all before it sends the new one. If the mission somehow fails to send, it won't have a mission to fly at all, and shouldn't be taking off in the direction of anything when it switches to AUTO. When you stop the shot, it clears the mission, so if you somehow switch to AUTO for some other reason, there's no mission onboard to fly. This should also fix the issue of it taking off in the wrong direction, which I suspect was a variation of the same problem (starting a mission that was already loaded).

    I had the default Focus Distance set to 500 meters. Oops, I meant feet. That works out to 1640 feet, which is way too far for a default. The default shot height is about 130 feet. The default shot count is now 4, but of course you can adjust it with the "Count" field.

    There's some additional speaking going on during the shot. It tells when it's generating points, sending points, and when the points are set. ("points" == mission).

    I'll be interested to hear from Ian Hudson and Andrew Callis to see what they're seeing with this update.

    DroneKit SYSID_THISMAV crash fix

    In the "Oh, also" category: This won't affect anyone, unless you changed your SYSID_THISMAV parameter to some value greater than 127. (You would normally only do this if you have multiple machines on the same network.)
    There was a bug in DroneKit that caused a crash in this case, fixed in a later version.

    Here's a picture of a cool sunset, literally the only picture I've taken since1.4.9 (besides a picture of some steaks on the grill [​IMG]:-D )

    [​IMG]
     
    #906 SteveReno, Jul 17, 2017 at 5:49 PM
    Last edited: Jul 17, 2017 at 6:05 PM
    andrew.baker.142 likes this.