Welcome to 3DRPilots.com

Sign up and join the largest 3D Robotics drone community!

  1. Challenger

    Joined:
    May 14, 2018
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Purchased the Solo with gimbal sometime ago and now just getting into using it.
    I have the 3DR gimbal M/N GB10A. Its supposed to be compatible with Hero3+ and 4. Having gone round and round with 3DR and GoPro I come to find out that the hero3+ will only work if it has v2.0 software. When I purchased the camera it was already on a later version. GoPro tells me there is no way to revert to version 2.0. Anybody have any ideas as to a fix so I can at least get some practice flight before investing more money.
     
  2. swaggy

    Joined:
    Mar 14, 2018
    Messages:
    21
    Likes Received:
    3
    what version is the gopro hero 3+?
    if you search around on this forum and others there are copies of older software floating around...
     
  3. Challenger

    Joined:
    May 14, 2018
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Ok thanks. I'll take a look.
     
  4. David Boulanger

    Joined:
    Oct 17, 2016
    Messages:
    902
    Likes Received:
    248
    Location:
    Naples, FL
    What does the Gopro 3+ black not do with the current firmware on it?
     
  5. Challenger

    Joined:
    May 14, 2018
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Cannot see camera image on the GoPro app.
     
  6. Challenger

    Joined:
    May 14, 2018
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    That is when it is installed in the Solo gimbal,
     
  7. swaggy

    Joined:
    Mar 14, 2018
    Messages:
    21
    Likes Received:
    3
    when installed in the solo gimbal, the live feed goes to the Solo app-you need to download it and connect to the controller's wifi.
     
  8. Challenger

    Joined:
    May 14, 2018
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    GoPro support just sent me a link to Softpedia which has the v2.0 software for download.
    I have downloaded this software to the hero3+ but the camera is not updating.
     
  9. Challenger

    Joined:
    May 14, 2018
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Swagger. Yep that what I've been doing
     
  10. just_bruce

    Joined:
    May 9, 2017
    Messages:
    978
    Likes Received:
    365
    Please make sure the following are done before proceeding any further.

    1.Turn off WiFi on the GoPro

    2. Turn on the GoPro HDMI output if it isn't already.

    3. Verify that you have signal coming from the GoPro using a television
     
    David Boulanger likes this.
  11. Dartmango

    Joined:
    Mar 26, 2018
    Messages:
    32
    Likes Received:
    4
    Location:
    Westdale, Ontario
    Anyway way to reset the gimbal so that it's starts up with the factory install firmware?
     
  12. Challenger

    Joined:
    May 14, 2018
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
     
  13. Challenger

    Joined:
    May 14, 2018
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Main problem appears to be that the camera will not do the updates from the SD card. I am getting a video feed through the Solo but only for about 5 secs the camera when cycles off for about 5 secs then repeats.
    GoPro support sent me a link to v2.0 software and I loaded this onto the SD card but when the card is inserted into the camera and the camera is powered on the update does not start. So far GoPro has not be able to explain why this happens.
    Thanks to everyone trying to help.
     
  14. David Boulanger

    Joined:
    Oct 17, 2016
    Messages:
    902
    Likes Received:
    248
    Location:
    Naples, FL
    The camera itself has nothing to do with anything Solo.
     
  15. Challenger

    Joined:
    May 14, 2018
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Thats true. However it is part of the system. Without a good working camera the Solo is just a good model aircraft.
    Anyway I'll be checking the HDMI connections inside the Airframe next.
     
  16. David Boulanger

    Joined:
    Oct 17, 2016
    Messages:
    902
    Likes Received:
    248
    Location:
    Naples, FL
    This sound like a problem with the Gopro . I'll check my 3+ black to see what firmware I have on it shortly. The HDMI cable inside your Solo has nothing to do with it cycling on and off or not updating firmware of its sd card.

    Edit. I use 3.03.
     
    #16 David Boulanger, May 17, 2018
    Last edited: May 17, 2018
  17. Challenger

    Joined:
    May 14, 2018
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    I think your right about it being a camera issue. Just want to be sure before investing in another camera.
     
  18. RichWest

    Joined:
    Jun 18, 2015
    Messages:
    2,725
    Likes Received:
    1,382
    Location:
    Chouston, Tejas
    It sounds like a GP battery issue, can you confirm the battery is fully charged or functional outside of Solo. If all is good you could have a dirty or damaged hero port, to either the camera or gimbal.

    As to the FW, you need to place the FW files in the root directory for the camera to pick them up off the SD.
     
  19. Challenger

    Joined:
    May 14, 2018
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
     
  20. Challenger

    Joined:
    May 14, 2018
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    GP battery is fully charged and have tried other battery as well. Camera works fine outside of Solo except for the update issue.
    Files were placed in the root directory.
    Once in a while I can hit record and get continuous feed from the solo but as I said before the camera normally only stays on for about 5 seconds when mounted in the solo gimbal.
    On the bright side this is the only issue I have. The Solo itself operates very well.